Εκδήλωση Π.Ο.Ν.Α.ΘΑ: “Με ανοιχτά πανιά…καράβια γεμάτα χαμόγελα”

Ο Παγκύπριος Όμιλος Ναυσιπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Ο.Ν.Α.ΘΑ) διοργάνωσε το Σάββατο 9 Ιουλίου και ώρα 9:30πμ με μεγάλη επιτυχία την εκδήλωση «με ανοικτά πανιά…καράβια γεμάτα χαμόγελα». Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα ιδρύματα Αγκαλιά Ελπίδας – Παγκύπρια Οργάνωση Γονέων και φίλων παιδιών με εγκεφαλικές και άλλες παραλύσεις και το Κέντρο Ενηλίκων ΑΜΕΑ «Δικαίωμα Ελπίδας». Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η Μαρίνα Λάρνακας.

 

Τα παιδιά μαζί με τους γονείς και φίλους τους επιβιβάστηκαν σε 8 σκάφη και από την Μαρίνα Λάρνακας σάλπαραν στον κόλπο της Λάρνακας όπου απόλαυσαν το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, το Μεσαιωνικό κάστρο, είδαν τα αεροπλάνα από κοντά και έμαθαν από τους καπετάνιους τα μυστικά της ιστιοπλοΐας.

Πριν από τη θαλάσσια βόλτα πραγματοποιήθηκε μια σεμνή τελετή στην οποία απεύθυναν χαιρετισμό, εκ μέρους του Δήμαρχου Λάρνακας ο Αντιδήμαρχος της πόλης κ. Ιάσωνας Ιασωνίδης, ο πρόεδρος του Π.Ο.Ν.ΑΘΑ. κ. Γιώργος Κάζανος, και ο Διευθυντής της Μαρίνας Καπτ. Πάρης Δημητρίου.

 

Στο χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος κ. Ιάσωνας Ιασωνίδης ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω την Kition Ocean Marina που στηρίζει αυτό το γεγονός και τον όμιλο  Π.Ο.Ν.ΑΘΑ. που νοιάζεται για την ποιότητα ζωής αυτών των παιδιών. Ο κ. Ιασωνίδης ανέφερε πως αν όλοι μπορούσαμε να βοηθήσουμε με αυτό τον τρόπο θα είχαμε ένα κόσμο πολύ καλύτερο από ότι έχουμε σήμερα»

 

Μιλώντας εκ μέρους των διοργανωτών ο πρόεδρος του Π.Ο.Ν.ΑΘΑ. κ. Γιώργος Κάζανος εξέφρασε: «Φέτος καταφέραμε να οργανώσουμε αυτή την εκδήλωση που κάναμε το 2019 παρά το ότι είχαμε δώσει υπόσχεση να την πραγματοποιούμε κάθε χρόνο. Δυστυχώς η πανδημία δεν μας επέτρεψε το 2020-2021.. Νιώθουμε μία ικανοποίηση ότι μπορούμε να προσφέρουμε στους ανθρώπους που δεν μπορούν να μπουν στην θάλασσα μονοί τους. Ελπίζω φέτος τα παιδιά να απολαύσουν όμορφες στιγμές που απόλαυσαν και την προηγούμενη φορά που διοργανώσαμε αυτή την εκδήλωση.»

 

Τέλος ο Διευθυντής της Μαρίνας Λάρνακας Καπτ. Πάρης Δημητρίου μιλώντας σε μέρους του χορηγού σημείωσε:  «Σήμερα η Μαρίνα Λάρνακας δίνει το παρόν της μαζί με τον Π.Ο.Ν.ΑΘΑ. γιατί η θάλασσα είναι μια αγκαλιά για όλους και ιδικά για τα παιδιά. Η Μαρίνα Λάρνακας θα είναι δίπλα στους συνδέσμους και στους συλλόγους ιστιοπλοΐας σε τέτοιου είδους ενέργειες.»

Ακολούθησε γεύμα στη Μαρίνα Λάρνακας όπου τα παιδιά μοιράστηκαν την εμπειρία τους και έκαναν ερωτήσεις στους Καπετάνιους.

 

Η εκδήλωση είχε στόχο να προσφέρει στα παιδία της οργάνωσης του Όμιλου μια μοναδική εμπειρία και να τα βοηθήσει να εμπνευστούν και να ασχοληθούν περισσότερο με τη θάλασσα

.