Επαναρχίζουν οι κρουαζιέρες στο Λιμάνι Λάρνακας

Ζωή αποκτά ξανά το Λιμάνι Λάρνακας μετά από μια διετία κατά την οποία οι αφίξεις κρουαζιεροπλοίων είχαν πλήρως ανασταλεί λόγω της πανδημίας. Με την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν και την ανάληψη της διαχείρισης από την Kition Ocean Holdings Ltd που θ’ αναλάβει την ανάπτυξη του έργου της ενιαίας ανάπτυξης Λιμανιού-Μαρίνας Λάρνακας, ξεκινούν πλέον να καταφθάνουν και τα πρώτα επιβατικά πλοία. 

Η πρώτη άφιξη για τη φετινή περίοδο πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι από τη Χάιφα με το πλοίο Crown Iris το οποίο μετέφερε 1000 επιβάτες.  Το υπό αναφορά κρουαζιερόπλοιο θα πραγματοποιήσει συνολικά δεκαπέντε προγραμματισμένες αφίξεις στο Λιμάνι Λάρνακας κατά την περίοδο Μαΐου-Νοεμβρίου, ενώ θετικό είναι το γεγονός ότι τις πλείστες φορές θα διανυκτερεύει εντός του Λιμένα. Υπολογίζεται ότι το εν λόγω πλοίο θα μεταφέρει στη Λάρνακα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν γύρω στους 20.000 επιβάτες.

Τους επιβάτες και το πλήρωμα υποδέχτηκαν μέσω παραδοσιακού καλωσορίσματος με τοπικά εδέσματα και μουσικοχορευτικής εκδήλωσης στην προβλήτα του Λιμανιού ο Δήμος Λάρνακας, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας και η Kition Ocean Holdings. Παράλληλα, o Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας, ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λάρνακας κ. Ντίνος Λευκαρίτης και ο ιδρυτής της Kition Ocean Holdings κ. Πάνος Αλεξάνδρου τίμησαν τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Mano Cruises κ. Moshe Mano σε συνάντηση που ακολούθησε στο πλοίο, για τη σταθερή του προτίμηση στην πόλη του Ζήνωνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αφίξεις προγραμματίζουν εντός του έτους και τo κρουαζιερόπλοια Clio καθώς και το La Belle De L’ Adriatique, αυξάνοντας έτσι περαιτέρω την επιβατική κίνηση στο Λιμάνι της Λάρνακας.  Ταυτόχρονα, καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες ώστε να μπορέσει η Λάρνακα, με τις νέες αναβαθμίσεις που επίκεινται στον λιμενικό χώρο και στη γύρω περιοχή, να μεγιστοποιήσει το μερίδιο που λαμβάνει από τον τουρισμό κρουαζιέρας.