Παράδοση εξοπλισμού από την εταιρία Kition Ocean Marina στον πρωταθλητή ιστιοσανίδας Ιάκωβο Χριστοφίδη

Σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Μαρίνα Λάρνακας την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022 παραδόθηκε από τον ιδρυτή της Kition Ocean Holdings, της εταιρείας που ανέλαβε το Εργο της ανάπλασης της Μαρίνας και του Λιμανιού Λάρνακας, κ. Πάνο Αλεξάνδρου ο εξοπλισμός Iq Foil στον αθλητή ιστιοσανίδας Ιάκωβο Χριστοφίδη.
Παραδίδοντας τον εξοπλισμό στον αθλητή ο κ. Πάνος Αλεξάνδρου, ανέφερε: «H Kition Ocean Marina παραδίδει σήμερα το καινούργιο εξοπλισμό IQ Foil στον Ιάκωβο και του ευχόμαστε καλή επιτυχία για τον ίδιο, για την Κύπρο και τον αθλητισμό γενικότερα. Η Μαρίνα Λάρνακας θέλοντας να είναι κοντά στους αθλητές και το ναυτικό αθλητισμό στηρίζει τον Ιάκωβο, ο οποίος είναι ένας νέος αθλητής με προοπτικές και ταλέντο που μοιράζεται την αγάπη του για τη θάλασσα και έχει μεγάλα όνειρα και στόχους.  Σκοπός μας είναι να στηρίξουμε τον αθλητή αρχικά με τον εξοπλισμό του, αγοράζοντας του έναν καινούργιο επαγγελματικό εξοπλισμό, και αργότερα βοηθώντας τον σε άλλες ανάγκες που θα προκύψουν.» Από την πλευρά του ο δεκαεφτάχρονος  πρωταθλητής ευχαρίστησε την Μαρίνα Λάρνακας για την απόφαση της να στηρίξει τις προσπάθειες του για παγκόσμια καταξίωση. Συγκεκριμένα ο Ιάκωβος Χριστοφίδης δήλωσε: «Ευχαριστώ την Kition Ocean Marina για την αγορά του επαγγελματικού μου εξοπλισμού, και θα προσπαθήσω να φέρω όσες περισσότερες επιτυχίες μπορώ, αλλά και να συμμετέχω στην ανάπτυξη του αθλήματος στη Κύπρο. Το windsurfing είναι για μένα τα πάντα, είναι αυτό στο οποίο αφιερώνω τον περισσότερο μου χρόνο, με φέρνει κοντά στη θάλασσα, τα κύματα και η αίσθηση πάνω στην σανίδα είναι κάτι που με συγκλονίζει.»
Η παράδοση του εξοπλισμού έγινε στο πλαίσιο της συμφωνίας χορηγίας του αθλητή από τη Kition Ocean Marina. Η χορηγία στοχεύει στην ενίσχυση της προσπάθειας του αθλητή για επίτευξη των στόχων που έχει θέσει για τα επόμενα χρόνια μέσα από τις συμμετοχές του σε μεγάλες παγκόσμιες διοργανώσεις. Στην παράδοση του εξοπλισμού παραβρέθηκαν επίσης ο Διευθυντής της Μαρίνας Λάρνακας Κάπτεν Πάρης Δημητρίου και ο κ. Ανδρέας Χριστοφίδης πατέρας του αθλητή. Ποιος είναι ο Ιάκωβος Χριστοφίδης Ο Ιάκωβος Χριστοφίδης έγινε 17 χρονών φέτος τον Ιούλιο. Είναι ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα του Κυπριακού Αθλητισμού. Στόχος του είναι να μένει σταθερός στις επιδόσεις του και να συνεχίσει να εξελίσσεται και να βελτιώνεται  για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι το 2024. Είναι αθλητής του Ναυτικού Όμιλου Κερύνειας και αγωνίζεται με τον αριθμό 17. Ο νεαρός πρωταθλητής τον Αύγουστο θα αλλάξει κατηγορία και θα μετάσχει στην κατηγορία IQ Foil με την οποία μπορεί να συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρόσφατα συμμετείχε στους Μεσογειακούς Αγώνες  «Οράν 2022» στην Αλγερία και κατέκτησε τη δέκατη θέση. Ασχολήθηκε με το windsurfing από την ηλικία των εννέα χρόνων ενώ τα τελευταία δύο αγωνίζεται στην κατηγορία Τ293. Η προοπτική που είχε είναι εξαιρετική αν αναλογιστεί κανείς ότι στην πρώτη του διεθνή συμμετοχή, ο Ιάκωβος κατετάγη στην 5η θέση στους Πανελλήνιους αγώνες, τον Ιούλιο του 2021, ενώ τον Αύγουστο του ίδιου έτους στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες στο Ταλίν όπου συμμετείχαν 90 αθλητές τερμάτισε επίσης στην 5η θέση. Τον Νοέμβριο του 2021 στους Παγκόσμιους αγώνες στην Ιταλία (Garda) τερμάτισε στην 7η θέση ανάμεσα σε 90 συμμετοχές. Ενώ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έγινε στο Κάλιαρι της Ιταλίας τερμάτισε στη δεύτερη θέση.