Η Μαρίνα Λάρνακας άνοιξε τις πόρτες της για το κοινό

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ ΠΟΥ ΕΚΤΙΜΗΣΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ 

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο 28 και 29 Οκτωβρίου 2022 σε πανηγυρικό κλίμα το ιστορικό άνοιγμα της Μαρίνας Λάρνακας για το κοινό της Λάρνακας και της Κύπρου ολόκληρης. Χιλιάδες επισκέπτες απόλαυσαν τις μουσικές παρατάσεις που παρουσιάστηκαν  ενώ είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις αλλαγές που έγιναν μετά την ενεργοποίηση της συμφωνίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της KITION OCEAN HOLDINGS. Η Μαρίνα Λάρνακας τέθηκε ξανά στη διάθεση του κοινού με άνοιγμα επί 24ωρου βάσεως μετά από σχεδόν 50 χρόνια.

Οι επισκέπτες που είχαν εικόνα των χώρων και των εγκαταστάσεων της Μαρίνας δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τις αλλαγές που έγιναν στο σύντομο χρονικό διάστημα που βρίσκεται υπό τη διαχείριση της εταιρείας που ανέλαβε το Έργο της Ανάπλασης της Μαρίνας και του Λιμανιού Λάρνακας.

Από την άλλη οι επισκέπτες που δεν γνώριζαν και δεν είχαν ποτέ ξανά την ευκαιρία να εισέλθουν στους χώρους της Μαρίνας είχαν την ευκαιρία να δουν τους υπέροχους χώρους δηλώνοντας ότι είναι σπουδαίο που έχουν πλέον στις επιλογές τους τη Μαρίνα για μια έξοδο οικογενειακή, με τα παιδιά, με φίλους, για χαλαρή βόλτα δίπλα στη θάλασσα για φαγητό, ποτό, παιγνίδι και εκδηλώσεις.

 

Σε αυτούς τους πρώτους 6 μήνες της συμφωνίας έγιναν τεράστιες προσπάθειες για βελτίωση της εικόνας της Μαρίνας Λάρνακας. Οι εργασίες επικεντρωθήκαν σε δυο 2 άξονες, να βελτιωθεί το πακέτο υπηρεσιών που παρέχονται στους ιδιοκτήτες σκαφών που επιλέγουν τη Μαρίνα Λάρνακας για το ελλιμενισμό του σκάφους τους και να ανοίξει τις πόρτες της για το κοινό παρουσιάζοντας όσο πιο γρήγορα γίνεται την καλύτερη δυνατή εμπειρία για τους επισκέπτες υπό τις περιστάσεις. Η Διεύθυνση της προχώρησε στην πραγματοποίηση των απαραίτητων εργασιών υγείας και ασφάλειας που θα διασφαλίζουν την παρουσία των επισκεπτών. Πεζοδρόμια, φωτισμός φιλικός στο περιβάλλον, διαβάσεις πεζών, πύλες και χώροι στάθμευσης είναι μόνο μερικά από τα έργα που πραγματοποιήθηκαν για τη δημιουργία υποδομών.

Σκοπός της Kition Ocean Holdings είναι όπως η Μαρίνα παραμείνει στη διάθεση του κοινού σε όλη τη διάρκεια της Ά φάσης του έργου κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η ανάπτυξη της θαλάσσιας περιοχής της και μέρος των χερσαίων αναπτύξεων.

Από τις 28 Οκτωβρίου η Μαρίνα Λάρνακας είναι ανοικτή καθημερινά για το κοινό επί 24ωρου βάσεως.

ΜΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΕΝΑΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΕΞΟΔΟΥ

Πέραν από τα έργα υγείας και ασφάλειας αλλά και άλλα  έργα οργάνωσης, καλλωπισμού και  υποδομών η Μαρίνα Λάρνακας σε συνεργασία με διάφορες ιδιωτικές εταιρείες έχει δημιουργήσει μια σειρά από προτάσεις που συνθέτουν την εικόνα των επιλογών και υπηρεσιών που προσφέρει ως προορισμός εξόδου και εκδηλώσεων ιδιωτικού αλλά και δημόσιου χαρακτήρα. Πιο κάτω παρατίθενται αναλυτικά οι επιλογές που τέθηκαν στη διάθεση του κοινού από τις 28 Οκτωβρίου 2022.

  • Ελληνικού ύφους μοντέρνα ψαροταβέρνα
  • Καντίνα με street food και σνακ
  • Παιδότοπο/λούνα παρκ
  • Γραφεία υπηρεσιών, πώλησης σκαφών και ειδών θαλάσσης.

Επιπρόσθετα από αυτά σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα λειτουργεί αγορά που θα φέρει το όνομα Μαρίνα Μάρκετ. Η Μαρίνα Μάρκετ θα φιλοξενεί μόνιμα 9 σπιτάκια με ντόπιες επιχειρήσεις που θα διαθέτουν προϊόντα, είδη φαγητού και ποτού. Έχουν γίνει ήδη συμφωνίες για τη λειτουργία 6 καταστημάτων ενώ είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για την αξιοποίηση των υπολοίπων 3. Λειτουργούν ή και θα λειτουργήσουν τις επόμενες μέρες τα ακόλουθα σπιτάκια:

  • Κρέπες
  • Waffle/Παγωτό
  • Λουκουμάδες/Παραδοσιακά γλυκά
  • Παραδοσιακό καφενείο/Ουζερί
  • Hot dog/Jacket potatoes
  • Αξεσουάρ τηλέφωνων/προϊόντα τεχνολογίας

 

 ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ένα καινούριο στοιχείο που θα εισάγει η Μαρίνα Λάρνακας με το άνοιγμα που έκανε για το κοινό είναι αυτό των εκδηλώσεων. Η Διεύθυνση της Μαρίνας στοχεύει όπως οι χώροι της αποτελέσουν το πεδίο για έντονη ανάπτυξη στον τομέα των εκδηλώσεων. Οι χώροι της Μαρίνας διατίθενται ήδη για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων ιδιωτικού και δημόσιου χαρακτήρα ενώ με γοργούς ρυθμούς προχωρεί ο σχεδιασμός εκδηλώσεων μέχρι τέλος του χρόνου με ιδιαίτερη έμφαση στην περίοδο των Χριστουγέννων. Με αυτή την ευκαιρία η Μαρίνα ενημερώνει ότι σύντομα θα παρουσιάσει το πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας και θα επιφυλάσσει ωραίες εορταστικές στιγμές Στα πλάνα είναι η δημιουργία θεματικών θεσμών, φεστιβάλ, φιλανθρωπικών δράσεων αλλά και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Το κοινό που επιθυμεί να προχωρήσει στη διοργάνωση εκδηλώσεων στη Μαρίνα Λάρνακας μπορεί να απευθυνθεί για την έγκαιρη κράτηση και διευθέτηση των λεπτομερειών.

Όλες οι πληροφορίες για το άνοιγμα της Μαρίνας Λάρνακας και γενικά τις δραστηριότητες, τις εκδηλώσεις και τις υπηρεσίες της περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα της Μαρίνας Λάρνακας (www.larnaca-marina.com.cy) καθώς και στις σελίδες της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Facebook:  @Larnaca Marina | Instagram: @larnacamarina_official |Linked In: Larnaca Marina